Jak autoryzować nowe urządzenie podczas logowania?

Opublikowano 31 sie 2023Zaktualizowano 4 wrz 20264 min czytania14 222

Gdy logujesz się po raz pierwszy z nowego urządzenia, musisz je autoryzować. To dodatkowy środek bezpieczeństwa, który pomaga chronić Twoje konto przed nieautoryzowanym dostępem. Jeśli logujesz się w wersji przeglądarkowej, możesz skorzystać z weryfikacji telefonicznej, weryfikacji e-mailem lub weryfikacji urządzenia. W aplikacji możesz użyć wszystkich tych metod, jeśli nie zweryfikowałeś jeszcze swojej tożsamości.

Podczas wprowadzania kodu weryfikacyjnego i wykonywania weryfikacji twarzy upewnij się, że oba kroki są wykonywane w tym samym środowisku sieciowym IP. Jeśli środowisko sieciowe różni się między wersją przeglądarkową a aplikacją, w celu sprawniejszego ukończenia procesu (np. resetowania hasła) zalecamy wykonanie operacji bezpośrednio w aplikacji.

W zależności od Twojego kraju i dostępnych opcji może być konieczne wykonanie określonych kroków w celu autoryzacji urządzenia.

Uwaga: aby uniknąć wpływu na logowanie, zalecamy zaktualizowanie aplikacji do najnowszej wersji. Zadbaj o bezpieczne wykonanie kopii zapasowej frazy odzyskiwania i klucza prywatnego swojego portfela.

Weryfikacja za pomocą rozpoznawania twarzy

Ze względu na bezpieczeństwo Twojego konta podczas logowania z nowego urządzenia wymagana jest weryfikacja za pomocą rozpoznawania twarzy przy użyciu dokumentu tożsamości powiązanego z Twoim kontem. Postępuj zgodnie z instrukcjami na telefonie: mrugnij, skiń głową lub potrząśnij nią. Upewnij się, że podczas weryfikacji cała Twoja twarz jest widoczna. Nie zasłaniaj kamery i wykonaj weryfikację w dobrze oświetlonym miejscu.

Jeśli pierwsza próba rozpoznawania twarzy zakończy się niepowodzeniem, przed kolejną próbą zaktualizuj aplikację do najnowszej wersji. Znacznie zwiększy to wskaźnik powodzenia. Rozpoznawanie twarzy na nowym urządzeniu musi zostać wykonane przez posiadacza konta. Jeśli jesteś posiadaczem konta, ale weryfikacja twarzy się nie powiedzie, spróbuj wykonać poniższe czynności.

  1. Upewnij się, że aplikacja OKX ma uprawnienia dostępu do aparatu i galerii zdjęć.

  2. Zaktualizuj aplikację OKX i uruchom ponownie urządzenie, aby wyczyścić pamięć podręczną.

    • Jeśli utworzono OKX Wallet, pamiętaj o wykonaniu kopii zapasowej przed aktualizacją lub odinstalowaniem aplikacji. Obejmuje to frazę odzyskiwania lub klucz prywatny. W przypadku ich utraty nie będzie można odzyskać aktywów z portfela.

    • Aby wykonać kopię zapasową portfela, przejdź w aplikacji do Menu > Kopie zapasowe > Wybierz portfel, którego kopię zapasową chcesz utworzyć > Kopia w chmurze/Fraza odzyskiwania

  3. Zmień środowisko sieciowe (na przykład użyj sieci 4G/5G zamiast Wi-Fi).

Więcej szczegółów na temat niepowodzeń rozpoznawania twarzy znajdziesz w artykule Co zrobić, jeśli rozpoznawanie twarzy nie powiedzie się?

Uwaga: aby zresetować uwierzytelnianie dwuskładnikowe (2FA), postępuj zgodnie z instrukcjami tutaj

Weryfikacja urządzenia

Twoje nowe urządzenie otrzyma kod weryfikacyjny. Następnie musisz zalogować się do OKX na starym urządzeniu i wprowadzić kod weryfikacyjny.

Weryfikacja bezpieczeństwa

Użytkownicy muszą wprowadzić wszystkie jednorazowe hasła z funkcji bezpieczeństwa powiązanych z ich kontem, takich jak telefon komórkowy, e-mail czy aplikacja uwierzytelniająca.

  • Weryfikacja telefoniczna: gdy poprosisz o weryfikację telefoniczną, zadzwonimy na numer telefonu powiązany z Twoim kontem. Postępuj zgodnie z instrukcjami głosowymi: wybierz 1, aby potwierdzić autoryzację, lub 2, aby ją anulować. Możesz zamówić maksymalnie 5 połączeń weryfikacyjnych w ciągu 1 godziny.

  • Weryfikacja e-mail: gdy poprosisz o weryfikację e-mail, wyślemy link na adres e-mail powiązany z Twoim kontem. Otwórz ten link, aby potwierdzić autoryzację. Jeśli nie możesz otworzyć linku z wiadomości e-mail, spróbuj skopiować go i wkleić do przeglądarki.

  • Aplikacja uwierzytelniająca: możesz otworzyć swoją aplikację uwierzytelniającą i uzyskać kod powiązany z Twoim kontem.

Jeśli z danego urządzenia nie zalogowano się w ciągu 30 dni od rozpoznania go jako innego urządzenia, musisz zalogować się ponownie, a urządzenie nie będzie już uznawane za możliwe do autoryzacji.

Platforma obecnie nie ma ustalonego limitu liczby urządzeń, z których możesz się logować. Możesz swobodnie logować się na to samo konto z wielu urządzeń.

Aplikację OKX możesz pobrać przez: